Selecteer een pagina
Tips & advies

Waarom zou ik in hemelsnaam een tekstschrijver inhuren?

Het inhuren van een tekstschrijver is een investering en kost dus geld. Maar heb je er weleens over nagedacht wat het je oplevert? Deze, iets wat bevooroordeelde tekstschrijver/copywriter, vertelt het je graag!

TIJD (EN TIJD IS GELD)

Al die uren en moeite die jij steekt in het schrijven van je teksten kun je nu besteden aan waar jij echt goed in bent en wat je leuk vindt. Het runnen van je bedrijf bijvoorbeeld! Genoeg te doen, niet waar? En bovendien durf ik te wedden dat je 9 van de 10 keer toch niet tevreden bent over je zelf geschreven teksten (om het nog maar niet over je klanten te hebben). Daar zit je dan met copy die niet raakt en kostbare tijd die verloren is gegaan. Dat is dubbel zonde of niet?

REGELMATIG VERSE CONTENT WAAR JE ZELF (BIJNA) NIETS VOOR HOEFT TE DOEN

In een eerdere blog gaf ik aan waarom zakelijk bloggen loont. Hoe zou het zijn als een tekstschrijver ideeën voor blogs bedenkt en op gezette tijden (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks) voor je schrijft? Op deze manier ben je elke keer weer gegarandeerd van verse content. En deze content gebruik je ook weer voor je LinkedIn, Instagram, Facebook en nieuwsbrief.

AANSPREKENDE TEKSTEN

Een goede tekstschrijver weet wat de optimale opbouw is van een tekst. Als de opbouw niet klopt of niet logisch is haken lezers af of begrijpen ze überhaupt niet waar je het over hebt. Dag lezer, weg potentiële aankoop. En wat dacht je van de taal van je klanten. Je bent zelf snel geneigd om je eigen taal te spreken en te schrijven. Als dit niet aansluit op de taal van je klanten (en dit sluit het vaak niet) dan voelen ze zich ook niet aangesproken.

GEEN BLINDE VLEKKEN EN VAKJARGON MEER

Als iemand alles van jouw product of dienst weet dan ben je het zelf wel. Ik hoor je daarom al denken: “Waarom zou ik een tekstschrijver inhuren, die kent mijn business toch niet zo (goed) als ik?” Dat klopt als een bus. En dat kan juist van grote meerwaarde zijn. Doordat een tekstschrijver geen onderdeel is van jouw bedrijf en niet in de materie zit stelt hij/zij vragen die jouw klant ook heeft. Bovendien kijkt een tekstschrijver objectief naar jouw bedrijf en is daardoor in staat helder te beschrijven waar het precies om draait. Zonder blinde vlekken of vakjargon.

OVERWEEG JIJ OM EEN TEKSTSCHRIJVER IN TE HUREN? NEEM DAN VRIJBLIJVEND CONTACT OP VOOR EEN ADVIESGESPREK.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Daphne en mijn liefde voor schrijven loopt als een rode draad door mijn leven. Met Dappher kies ik ervoor om teksten te schrijven voor ondernemers die raken, tot de verbeelding spreken, motiveren en tot actie over laten gaan. Mijn ingrediënten voor succes zijn inlevingsvermogen, goed luisteren en doorvragen, mijn intuïtie en de ruim 11 jaar ervaring die ik heb als communicatieadviseur.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap