Selecteer een pagina

Over daphne

Alles wat je over mij moet weten 

Op sokken ben ik minder dapp(h)er

OVER DAPHNE

Als klein meisje wilde ik actrice worden. Hoewel ik ook heel graag schreef. Na 9 jaar (jeugd)theater en diverse afwijzingen op toneelscholen ben ik Media, Informatie en Communicatie gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Net voordat mijn studie begon stuurde ik een mail naar het Nieuw Israëlitisch Weekblad (wat ik altijd bij mijn opa en oma las). Of ik een keer een kijkje mocht nemen op hun redactie? Daar rolde meteen mijn eerste schrijfklus uit. Een tweewekelijkse column genaamd ‘Roots’. Hierin deelde ik mijn ervaring als ‘vaderjood’ en de zoektocht naar mijn (joodse) identiteit.

Tijdens mijn studie kreeg ik fantastische schrijflessen van journalist Jelle Jeensma. Deze man deed mijn schrijvershart sneller kloppen.

Toch koos ik voor de Rotterdamse zender RNN7 en Goedemorgen Nederland (van de KRO). Dat leek mij op dat moment gewoon sexyer. Na mijn studie rolde ik het communicatievak in.

Gedurende de ruim 11 jaar dat ik actief ben geweest als communicatieadviseur heb ik heel veel teksten geschreven. Zo genoot ik, in tegenstelling tot veel andere collega’s, van het maken van mooie interviews. Daarnaast ben ik jaren eindredacteur geweest.

Na zo veel jaar was de koek op. Het communicatievak vind ik nog steeds prachtig. Maar ik verlangde naar (nog) meer schrijven en autonomie. Werken met- en voor (kleinere) ondernemers.

Van communicatieadviseur naar tekstschrijver

Mijn liefde voor schrijven loopt als een rode draad door mijn leven. Met Dappher kies ik ervoor om teksten te schrijven voor ondernemers die raken, tot de verbeelding spreken, motiveren en tot actie over laten gaan. Daarnaast doe ik nog steeds (marketing)communicatie klussen. Mijn ingrediënten voor succes zijn inlevingsvermogen, goed luisteren en doorvragen, mijn intuïtie en de ruim 11 jaar ervaring die ik heb als communicatieadviseur. Hierdoor weet ik als geen ander hoe je een boodschap overbrengt. Het is mijn vak om me in jouw bedrijf en klanten te verdiepen. Juist doordat ik geen onderdeel uitmaak van jouw bedrijf en niet in de materie zit, stel ik vragen die jouw lezer ook heeft. Jij de expert in jouw bedrijf, ik de expert in het schrijven van effectieve teksten voor jouw bedrijf.

Wat je over mij moet weten…

Ik ben veertien jaar samen met mijn grote liefde Renier (niet te verwarren met Reinier). We hebben twee kinderen Sam Jacob (juli 2016) en Sarah (oktober 2017). Ik ben een echte theeleut. Ik houd niet van koffie. Wat ik overigens best jammer vind want een café latte of een macchiatto klinkt zo gezellig. Ik ben rechts maar ik eet als een linkshandige. En tafeldekken doe ik daardoor ook standaard verkeerd. In mijn vrije tijd loop ik hard. Naast de liefde voor mijn gezin heb ik nog een grote liefde… skiën. Al jaren probeer ik Renier te verleiden tot een skivakantie. Ik heb hem (bijna) zo ver dat we volgend jaar met de kinderen gaan! Dreams do come true. O ja, ik heb nog een droom… Ik wil graag een keer een bevalling van de ‘andere kant’ meemaken. Ik vind bevallen zo magisch, die oerkracht van vrouwen. Dus zijn er vrouwen die een mooi geschreven verhaal over hun bevalling willen, hebben? Let me know!

Tot slot Dappher

Dappher is een samensmelting van mijn naam (Daphne) en dapper. Voor mij betekent dapper zijn mijn hart volgen en uit mijn comfortzone stappen. Ik schrijf graag voor ondernemers die datzelfde doen.

Ben je op zoek naar een tekstschrijver

die jouw klant weet aan te spreken en te raken?